Stor fremgang og elektrisk succes for Volkswagen Erhvervsbiler i 2023

Volkswagen Erhvervsbiler oplevede i 2023 stor fremgang i et svært marked og blev det mærke, der fik flest elektriske varebiler ud på de danske veje. En succesfuld introduktion af ID. Buzz Cargo og den nye Amarok samt fremgang for den store Crafter var nogle af mange højdepunkter i 2023.

Volkswagen Erhvervsbiler kørte i højeste gear fremad i et marked, der i 2023 sad fast i bakgearet. I et år hvor markedet for lette erhvervskøretøjer gik 5,2 % tilbage, formåede Volkswagen Erhvervsbiler at vækste med mere end 40 % takket være modeller som Caddy, Transporter og ikke mindst den fuldelektriske ID. Buzz Cargo. Samlet set betød det, at mærket øgede markedsandelen fra 12,3 % til 18,3 %.

ID. Buzz Cargo var uden tvivl bilen, der stjal overskrifterne, når Volkswagen Erhvervsbiler kigger tilbage på 2023. Den blev suverænt den mest solgte fuldelektriske varevogn med i alt 644 indregistreringer og en markedsandel i det elektriske segment på hele 22,3 %. I december måned var ID. Buzz Cargo den mest indregistrerede varevogn i sin klasse generelt (både dieselbiler og elbiler).

Med ID. Buzz Cargo kom der for alvor fart i den elektriske omstilling af erhvervslivets flåder af varevogne. Gode køreegenskaber, en brugbar rækkevidde, god lynladeevne og ikke mindst et ikonisk design har gjort ID. Buzz Cargo til en populær vare, når erhvervslivet kigger skal vælge en elektrisk varevogn.

Direktør for Volkswagen Erhvervsbiler, Ib Jakobsen, glæder sig naturligvis over denne succes og ser frem mod det kommende år med en stor optimisme:

”Volkswagen personbiler har vist vejen med deres ID.-modeller, der nyder stor popularitet og har gjort mærket til et af de største i det elektriske segment. Med samme teknologi i ID. Buzz Cargo kan Volkswagen Erhvervsbiler tilbyde erhvervslivet et brugbart 100 % elektrisk alternativ til deres dieseldrevne varebiler. Med ID. Buzz Cargo har vi et unikt produkt, der har fået en fantastisk start på det danske marked og har sat skub i den elektriske omstilling. Og vi kigger ind i et 2024, hvor vi har et pænt antal store flådeordrer på ID. Buzz Cargo. Om cirka et år introduceres næste generation af Transporter, der ligeledes kommer i en fuldelektrisk version, som yderligere vil forstærke Volkswagen Erhvervsbilers position i segmentet for elektriske varebiler”.

ID.4 Van var den næstmest indregistrerede elektriske varevogn i 2023 og bidrog til, at Volkswagen Erhvervsbiler opnåede en imponerende markedsandel på 31,2 % i det elektriske segment.

Det var ikke kun i den elektriske afdeling, at mærket markerede sig i 2023. Volkswagen Erhvervsbiler gjorde det også godt i den tunge klasse, hvor den store Crafter gik 10 % frem. I løbet af 2024 introduceres en ny og opgraderet version med et komplet nyt og 100 % digitalt interiør, der vil gøre arbejdsdagen endnu bedre, komfortabel og sikker.

2023 blev også året, hvor Volkswagen Erhvervsbiler kunne introducere en helt ny generation af pickuppen Amarok, der i slutningen af året blev kåret til International Pickup 2024 af juryen bag International Van of the Year (IVotY). Efter introduktionen på danske marked i starten af 2023 er det blevet til 111 styk Amarok.

Ib Jakobsen ser frem mod 2024:

”Volkswagen Erhvervsbiler har et stærkt modelprogram og mange spændende nyheder på vej i 2024, og sammen med en organisation, der i 2023 er blevet yderligere forstærket med to ny Erhvervscentre i Odense og Glostrup samt fire nye ServicePlus-partnere (15 i alt), står vi godt i forhold til at udbygge vores position i markedet.”


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk